Najave     | 16.10.2020. 08:37 |

Udruženje 'Feniks' Tuzla - Edukacija iz oblasti govorništva u mentalnom zdravlju

FENA Saopćenje

TUZLA, 16. oktobra (FENA) - Udruženje za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji 'Feniks' Tuzla započinje edukaciju iz oblasti govorništva u mentalnom zdravlju, za odabrane članove Feniksa i srodnih udruženja širom Bosne i Hercegovine.

Cilj edukacije je unaprijediti mogućnosti korisnika usluga službi za zaštitu mentalnog zdravlja da na adekvatan način, drugim osobama ili javnosti, općenito prenesu sliku o suočavanju s psihičkim poteškoćama i društvenim pritiscima kojima su često izložene osobe s duševnim smetnjama te da u nastupu naglasak stave na perspektivu oporavka, stjecanja pozitivnih iskustava i razvijanja zdravih ličnih snaga i socijalnih uloga. Voditelj edukacije je Rinko Golubović.

-Početna radionica u toj seriji edukativnih aktivnosti bit će održana 17. i 18. oktobra u Hotelu „Miris dunja 88“ u Tuzli - navode iz Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK „Feniks“.

Edukacija je dio projekta koji Udruženje Feniks provodi u partnerstvu sa Švedskom nacionalnom organizacijom za socijalno i mentalno zdravlje RSMH, u programu podrške švedske organizacije osoba s invaliditetom za međunarodnu saradnju MyRight - Empowers people with disabilities.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'