Bosna i Hercegovina     | 16.10.2020. 13:43 |

Mirza Čelik Kriznom štabu KS : Pojasnite naredbe jer ima više nedoumica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra FENA - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS hitno pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12.10.2020.godine, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

- Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita građana, molim vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.g.

- Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno da pojasnite - da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor bez obzira na kvadraturu prostora? Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše navedenu naredbu - naveo je Čelik u dopisu Kriznom štabu.

Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'