Ekonomija     | 16.10.2020. 14:16 |

Općina Novo Sarajevo i CEFE u BiH Programom podrške daju šansu mladima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i menadžer CEFE u BiH Zoran Kulundžija potpisali su danas ugovore o dodjeli sredstava za podršku osnivanju poduzeća i početku poslovanja sa učesnicima CEFE Programa podrške čiji su poslovni planovi proglašeni najboljim od stručne komisije.

To su Asmir Ćatić - sa poslovnim planom Renter.ba i Suvad Karkelja sa poslovnim planom „Povećanje konkurentnosti u pčelarstvu u ruralnim sredinama – Zadruga Benat“.

Načelnik Koldžo je kazao da Općina kroz projekte saradnje pruža podršku mladima.

- Na ovaj način se zajedničkom realizacijom Programa podrške poduzetništvu potiče održivi razvoj, kreiranje kvalitetnijih radnih mjesta, te pruža podrška mladima na području Općine Novo Sarajevo - kazao je načelnik Koldžo.

Pozvao je aplikante da učestvuju i u ostalim općinskim programima s ciljem daljnjeg unapređenja njihovih poslovnih planova, te im čestitao na poslovnim idejama koje su proglašene najboljim.

Na javni poziv CEFE Programa podrške, izvijestio je Kulundžija, prijavilo se 28 učesnika koji su pozvani na učešće u poduzetničkoj obuci, a šest je uspješno finaliziralo svoje poslovne planove koje su prezentirali stručnoj komisiji.

Ukupna vrijednost projekta je 15.000 KM. Dva najbolje ocijenjena poslovna poduhvata finansijski su podržana iznosom od po 5.000 KM, a ostatak novca je namijenjen za poduzetničku obuku aplikanata.

Finansijska sredstva osigurala je Općina Novo Sarajevo. Za sve učesnike Programa koji pokrenu svoje poslovne poduhvate CEFE BiH će osigurati dugoročnu mentorsku podršku iz onih oblasti za koje se procijeni da je potrebno pojedinim poduzetnicima, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Realizacija aktivnosti podržana je od  Ambasade SAD u BiH i Općine Novo Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo