Bosna i Hercegovina     | 16.10.2020. 16:17 |

Bošnjački pokret predstavio kandidate i program za Lokalne izbore

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Bošnjački pokret danas je na mostu Festina lente u Sarajevu zvanično otvorio kampanju za Lokalne izbore 2020., koji će se održati 15. novembra.

Predsjednik stranke i kandidat za načelnika Općine Centar Sejfudin Tokić predstavio je kandidate i program Bošnjačkog pokreta za područje Grada Sarajeva, uz prisustvo nosilaca lista za općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Hadžići.

- Naš osnovni slogan i poruka jesu da je vrijeme za promjene - "Za novu razglednicu Grada Sarajeva" - kazao je Tokić.  

Navodi da Bošnjački pokret će prvenstveno promijeniti izgled simbola Sarajeva, a to je rijeka Miljacka u čijem će koritu napraviti šetnicu sa dvije strane, poput rijeke Sene u Parizu.

- Umjesto dosadašnje Miljacke, zagađene i izvora zaraze, građani će uživati u čistoj vodi koja će u budućim ekološkim projektima obezbijediti i pitku vodu - kazao je Tokić.

Drugi prioritet te stranke biće  zaustavljanje "betonizacije". 

On je podsjetio da su proteklom periodu rušene austrougarske zgrade, a tajkunima omogućavano da grade stambeno poslovne objekte, koje su uz dogovore prodavali po najvišim cijenama. 

Tokić je naveo da će Bošnjački pokret, koji  prvi put učestvuje na izborima, zaustaviti  "betonizaciju", te da će od  centra grada napraviti mjesto ugodnog življenja i mjesto  turističke  ponude. 

Također je naveo kako će osigurati  socijalnu zaštitu za veliki broj ugroženih kategorija "jer budžeti općina omogućavaju velika izdvajanja za ugrožene kategrije, posebno penzionere i one koji su bez posla".

Kao jedno od najbitnijih zalaganja Bošnjačkog pokreta u narednom periodu biće "omogućavanje ciklusa investicija bh. dijaspori u Sarajevu". 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana