Bosna i Hercegovina     | 16.10.2020. 14:57 |

UNODC donirao zaštitnu opremu Zajedničkom timu za kontrolu kontejnerskih roba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. oktobra (FENA) - Predstavnici Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC)- Programski ured u BiH u četvrtak su  na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo uručili vrijednu donaciju opreme Zajedničkom timu za kontrolu kontejnerskih roba kojeg čine pripadnici Granične policije BiH i Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Riječ je o donaciji zaštitne i informatičke opreme donirane Graničnoj policiji i Upravi za neizravno oporezivanje.

Ova donacija nastavak je podrške UNODC ‒ WCO (Svjetska carinska organizacija) Programa kontrole kontejnera u BiH kako bi se pomoglo domaćim institucijama u uspostavljanju održivog međuagencijskog zajedničkog tima koji radi na smanjenju rizika zloupotrebe kontejnera u svrhu nezakonite trgovine opojnim drogama, sprječavanju organiziranog kriminala i drugih oblika nezakonitih aktivnosti, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Također, cilj Programa je izgradnja kapaciteta za unaprjeđenje sigurnosti legalne ekonomije, standarda unaprjeđenja suradnje s privatnim sektorom i kontrole na državnim granicama.

Kako je istaknuto, ukupna donacija Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i Upravi za neizravno oporezivanje u smislu podrške za novouspostavljene zajedničke timove na GP/CR Gradiška i GP/CI Međunarodnu zračnu luku Sarajevo u 2020. godini iznosi 55.625 maraka.

Donaciju UNDOC-a, uime Zajedničkog tima za kontrolu kontejnerskih roba, primio je lokalni koordinator za Zračnu luku Sarajevo Dinko Tvrtković, stoji u saopćenju.

                                                                                                                                 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'