Ekonomija     | 16.10.2020. 17:04 |

U Brčkom otvorena tvrtka 'Liberty Group' koja će zaposliti 1.000 radnika

FENA Saopćenje

BRČKO, 16. listopada (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić u petak je prisustvovao svečanom otvorenju tvrtke za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata "Liberty Group" d. o. o., koja se nalazi u industrijskoj zoni u Brčkom i koja će u prvoj fazi zaposliti oko 100 radnika.

Na svečanom otvorenju naglašeno je kako će po završetku kompletne hale biti zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene, a gradonačelnik Milić kazao je da ovaj događaj nije važan samo za novootvorenu tvrtku, nego i za Distrikt i njegove građane, priopćeno je iz Vlade Brčkog.

"U vremenu kad se borimo za svako postojeće radno mjesto, ovaj današnji događaj i najava 100, odnosno 1.000 zaposlenja jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaknuti da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na strano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem 'Liberty Groupa' i drugi investitori početi ulagati u ovu lokalnu zajednicu", kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne tvrtke planirani godišnji promet „Liberty Groupa“ bio bi do 500.000.000 eura i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih tvrtki, a izvoziti na tržište Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, a pokretač industrije i začetnik ideje „Liberty Group“ je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!