Ekonomija     | 19.10.2020. 12:38 |

Općina Vogošća sufinansira biznis planove za zapošljavanje mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) - U Općini Vogošća upriličeno je potpisivanje Ugovora sa aplikantima koji su po Javnom pozivu Općine ostvarili pravo na podršku u projektu „Sufinansiranje poslovnih planova za razvoj poduzetništva i zapošljavanja mladih“ u 2020. godini.  

Osnovni cilj Javnog poziva je poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Vogošća kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

- Ponosan sam na ove mlade ljude da na ovaj način rješavaju svoju egzistenciju. Želim da ovo bude princip i posticaj i ostalim mladim ljudima da krenu u ove procese, a vrata Općine Vogošća su im otvorena za bilo kakva pitanja ili sugestije u rješavanju svojih statusnih ili proceduralnih pitanja - rekao je općinski načelnik Edin Smajić.

Za ovaj projekat Općina je izdvojila 20.000 KM budžetskih sredstava. Uvjete po objavljenom Javnom pozivu ostvarilo je šest aplikanata, a podrška  po jednom aplikantu iznosi od 3.000 do 3.500 KM, ovisno o biznis planu koji su kreirali, saopćno je iz Općine Vogošća.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana