Bosna i Hercegovina     | 19.10.2020. 13:29 |

Radi osiguranja neometanog saobraćanja, u funkciji druga cijev tunela Ciglane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.oktobra (FENA) - Grad Sarajevo i Općina Centar realiziraju projekt sanacije jednog od najvažnijih saobraćajnih objekata u urbanom dijelu grada - tunela u sarajevskom naselju Ciglane, čime se značajno doprinosi sigurnosti u odvijanju saobraćaja.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, za vrijeme izvođenja radova, u funkciju se stavlja druga cijev tunela, čime će se eliminirati gužve, a saobraćaj će se moći nesmetano odvijati.

- Od danas se saobraćaj na lokaciji ciglanskog tunela odvija u drugoj, obnovljenoj cijevi dok se postojeći ne rekonstruira i ne dobije novi izgled, signalizaciju, rasvjetu. Ovo je bio dugogodišnji infrastrukturni, cestovni problem. Važno je da stavljanjem u funkciju druge cijevi osiguramo da se saobraćaj odvija bez ikakve obustave - istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Još jednom je zahvalio Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću na sufinansiranju projekta i kontinuirano dobroj saradnji.

Tunel Ciglane je u izuzetno lošem stanju, a predviđeni radovi su sanacija zidova, modernizacija rasvjete, vertikalna i horizontalna signalizacija, te postavka reflektirajućih tijela na kolovozu, saopćeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo