Svijet     | 19.10.2020. 16:09 |

U Rusiji zatraženo od poslodavaca da dio uposlenika radi od kuće

FENA Saopćenje

MOSKVA, 19. oktobra (FENA) - Rusija je u ponedjeljak izvijestila o skoro 16.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviša dnevna brojka zaraženih u toj zemlji od početka pandemije.

Sudeći prema podacima radne grupe za borbu protiv koronavirusa ruske vlade, s 15.982 potvrđena nova slučaja zaraze, ukupan broj zaraženih u zemlji porastao je na više od 1,4 miliona. Rusija je po broju zaraženih četvrta država u svijetu.

Radna grupa također je izvijestila o više od 24.300 preminulih od početka epidemije.

Ruske vlasti ukinule su većinu restrikcija radi suzbijanja širenja virusa tokom ljeta i saopćile su da ne planiraju uvesti drugi lockdown uprkos ponovnom pojavljivanju virusa. U nekim ruskim regijama zvaničnici su tražili od starijeg stanovništva da se samoizolira i pozvali su poslodavce da barem dio njihovih uposlenika radi od kuće. Nekoliko regija zatvorilo je noćne klubove i limitiralo je radno vrijeme restorana i barova.

U Moskvi, koja je danas izvijestila o 5.376 novozaraženih,  zvaničnici su preporučili starim osobama da se samoizoliraju i naredili su poslodavcima da  30 posto uposlenika radi od kuće. Počevši od danas do 2. novembra učenicima od šestog do 11. razreda škole uvedena je online nastava, prenosi AP.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'