Najave     | 22.10.2020. 14:35 |

Radionica za studente o nezavisnosti pravosuđa sutra na Ilidži

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) – Jednodnevna radionica za studente o temi „Nezavisnost pravosuđa, nezavisnost koga, nezavisnost od koga i nezavisnost od čega?“ bit će održana u petak, 23. oktobra, na Ilidži.

Radionicu organizira Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u okviru projekta „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ koji finansira Evropska unija (EU) povodom obilježavanja Evropskog dana civilne pravde.

Tokom radionice, o teorijskim aspektima nezavisnosti pravosuđa, govorit će Ranka Račić, profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, najavljeno je iz VSTV-a BiH.

Priče iz prakse o važnosti nezavisnosti u svakodnevnom radu sudije sa učesnicima će podijeliti sudija Općinskog suda u Visokom - Odjeljenje u Olovu Edin Bičo i Kees van der Weide, sudija iz Holandije koji trenutno radi na poziciji višeg pravnog savjetnika u VSTV-u BiH.

Nakon izlaganja, bit će otvorena diskusija tokom koje će studenti imati priliku postavljati pitanja i dobiti odgovore na njih kako bi mogli steći bolje razumijevanje i više znanja o radu pravosuđa u BiH.

Projekt „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“ finansira EU u iznosu  5,95 miliona eura u periodu 2018 – 2021. godina i dio je šire podrške Evropske unije sektoru pravosuđa u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo