Ekonomija     | 20.10.2020. 11:53 |

Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a partner projekta o očuvanju kulinarske baštine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. listopada (FENA) - Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta (MOZKS) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) partner je projekta "CUHaCHA" (EnhanCing Sustainable ToUrism Development through Culinary HeritAge) kojemu je glavni cilj ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

U projektu uz navedeno Ministarstvo sudjeluju i Općina Tivat te Zadarska županija, a projekt u cilju kvalitetnijeg stručnog usavršavanja također podrazumijeva uređivanje tri tradicionalne kuhinje, po jedna u svakoj partnerskoj zemlji, kroz koje će se različitim tečajevima kuhanja promovirati kulinarska baština ovog područja, kao i realizaciju edukacija za učenike srednjih škola i studente turizma.

Projekt "CUHaCHA" obuhvaća uspostavljanje prekogranične suradnje kako bi se turistička ponuda ojačala i učinila raznovrsnijom, kao i bolje upravljanje i promocija kulinarske baštine kao dijela turističke ponude, priopćeno je iz MOZKS HNŽ-a.

Ukupna vrijednost navedenog projekta, koji je sufinanciran iz Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. programa, iznosi 710.946 eura, a odobrena EU sredstva su 604.304 eura.

Nositelj projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske općine AGRRA, a partneri su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Općina Tivat i Zadarska županija, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo