Svijet     | 20.10.2020. 14:17 |

Septembar u Beču - Tri četvrtine manje noćenja

FENA Saopćenje

BEČ, 20. oktobra (FENA) - Ponuda smještaja u Beču zabilježila je za septembar 376.000 noćenja, što je u odnosu na isti mjesec 2019. godine manjak od tri četvrtine (-75,1 posto).

Pandemija koronavirusa ostavila je trag u mnogim industrijskim oblastima, ponajviše u turizmu. Kako bi povukli bilans stanja, Turistička zajednica grada Beča je objavila statističke podatke o popunjenosti smještajnih kapaciteta u austrijskoj prijestolnici.

Tako je u Beču, od januara do septembra ove godine, ostvareno 4,1 milion noćenja, što odgovara ukupnom padu od 67,8 posto u odnosu na 2019. Poznat je i neto prihod ostvaren putem noćenja u hotelima, pansionima i drugim objektima koji nude smještaj, od januara do augusta, i iznosi 188,6 miliona eura te predstavlja smanjenje od 70 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

- Posmatrajući prosjek popunjenosti smještajnih kapaciteta Austrije, Njemačke, Italije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Španije, Švicarske, Rusije i Poljske može se zaključiti da je ova godina na globalnom nivou donijela do 18,4 posto nižu popunjenost hotelskih kreveta, a poredivši samo septembar 2019. sa septembrom 2020. godine do 63,8 posto slabiju popunjenost - navodi Eurocomm-PR Sarajevo, Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana