Kultura     | 20.10.2020. 20:03 |

Izložba 'Covid-19' Karoline Marušić otvorena u Širokom Brijegu

FENA Nada Landeka

ŠIROKI BRIJEG, 20. listopada (FENA) - Izložba slika "Covid - 19" širokobriješke akademske slikarice Karoline Marušić, otvorena je u utorak navečer u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Autorica je inspiraciju pronašla u prvom mjesecu izolacije za vrijeme koronavirusa, a prilikom slikanja poigrala se alarmantnim vatrenim tonovima i crtežom izvukla glavne likove u prvi plan.

- Slike su nastale u prvim mjesecima izolacije koje smo se strogo pridržavali. Nikad više nisam radila kao za vrijeme totalne izolacije - kazala je autorica Marušić.

Slike se rađene na platnu, ljepenkama te komadima drveta, a za svoje radove autorica se koristila kombiniranim tehnikama.

Radovi su izlagani na online izložbama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Italiji Španjolskoj i drugim zemljama.

Akademska grafičarka i profesorica Likovne kulture Ivana Galić Šantić kazala je kako ciklus radova odiše energijom, strašću, životnom snagom i voljom.

- Svaki rad vrišti bojom straha, upozorenja, alarmantnim vatrenim tonovima u ratu s nijansama tame, dok crtežom izvlači glavne likove u prednji plan. Većinom kompozicijski smješteni u male formate daju promatraču osjećaj skučenosti, psihodelije i težine koja je zasjela na dušu svakog portreta, akta, ljudskih prikaza i trenutne situacije. Izložba oslikava krhkosti prividne realnosti koju je korona izvukla pred lice svijeta iz podsvijesti svake osobe - kazala je o izložbi Galić Šantić.

Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru, a živi u Širokom Brijegu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Članica je Udruge likovnih umjetnika EN FACE, DHLU u FBiH i ULU BiH.

Izlagala je na deset samostalnih izložbi i sudjelovala na više od 40 žiriranih izložbi u zemlji i inozemstvu. Bila je sudionica više međunarodnih umjetničkih kolonija. Autorica je likovnih rješenja poštanskih maraka "Međunarodni dan obitelji" 2018., te "Božica Vesna i maslačak" 2020. Nagrađivana je tijekom studiranja, te na skupnim međunarodnim izložbama.

Izložba će u Širokom Briejgu biti otvorena do kraja studenoga.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana