Bosna i Hercegovina     | 20.10.2020. 20:00 |

Zastupnica u Parlamentu FBiH Kenela Zuko posjetila Zavod 'Drin'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. oktobra (FENA) - Doktorica pedagoških nauka Kenela Zuko, zastupnica u Parlamentu FBiH koji je osnivač ustanova socijalne zaštite, posjetila je Zavod "Drin" gdje se susrela s direktorom Adisom Ramićem i njegovim saradnicima, saopćeno je iz tog zavoda. 

Povod za posjetu je bilo upoznavanje s djelatnošću i dnevnim aktivnostima ove ustanove, kategorijama i broju korisnika, problemima i poteškoćama, s ciljevima usmjerenim na povećanje nivoa kvaliteta života osoba koji borave, kao i s transformacijom ustanove, procesu deinstitucionalizacije, realiziranim projektima, a posebno s projektima koje Zavod "Drin" namjerava u narednom periodu da realizira a za koje će biti potrebna podrška nadležnih tijela.

Posjetom odjeljenjima, koja je usljedila nakon razgovora, Zuko je imala priliku i da se lično upozna sa svim što je prezentirano. 

Uvažavajući sve to, kao i zatečeno stanje, Zuko je izrazila spremnost za delegiranje problema i podršku prilikom realizacije plana stvaranja kvalitetnijih uvjeta boravka korisnika u Zavodu "Drin".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'