Stranačke aktivnosti     | 21.10.2020. 12:10 |

Saopćenje za javnost OO SDA Ilidža

FENA Saopćenje

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE - PARTY OF DEMOCRATIC ACTION

OPĆINSKI ODBOR ILIDŽA
С\5ПД

Tt V STRAN КЛ DEMOKRATS
STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
- Saopštenje za medije

General Prevljak obećao otvaranje policijske ispostave u Blažuju: Nećemo lažno obećavati kao drugi, djela će najbolje pokazati koliko ko radi

U mjesnoj zajednici Blažuj u utorak je održano predizborno druženje sa građanima, članovima i simpatizerima SDA. Kandidat SDA za načalnika Općine Ilidža Fikret Prevljak i kandidati" za Općinsko vijeće Ilidža obišli su ulice Vlakovo, Rogačići, Kovačevac i Blažuj i razgovarali sa stanovnicima o problemima, ali i ponudili određena rješenja za njihovo rješavanje. Iako je 21. vijek, građani pojedinih dijelova naselja i dalje nemaju kanalizacionu mrežu, rasvjetu, asfaltirane puteve, kante za odlaganje otpada a poseban problem im predstavlja nesigurnost i kriminal, odnosno učestale krađe i obijanje automobila u Ulici Kovačevac, kao i migranti" u Ulici Blažuj koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

General Prevljak odmah je dogovorio da grupa građana sutradan ode na razgovor kod načelnika Policijske stanice Ilidža, obećavši da će učiniti sve da se u ovoj mjesnoj zajednici otvori policijska ispostava i da policijske ekipe što češće patroliraju ulicama, kako bi se na najbolji način riješio problem sigurnosti u ovom dijelu Općine Ilidža. Nabavit će se i kante za otpad i distribuirati" u Ulici Kovačevac.

„Svjesni smo da ima puno stvari koje nisu urađene. Još uvijek ima mjesta u kojima ljudi nemaju vodu, kanalizaciju, rasvjetu, put. Mi želimo da djelujemo lokalno i rješavamo osnovne potrebe građana, a to su upravo ova pitanja. Ono za šta bih se, također, posebno zalagao jeste da se ljudima legalizuju kuće, da se regularno mogu priključiti" na vodovodni sistem, struju... Inače, moj sistem rada je da dođem među građane, saslušam njihove probleme i da zajednički odredimo šta je prioritetno da se izgradi, napravi ili popravi u naselju. Cilj nam je da vam pomognemo i riješimo ono što vas tišti". Ali znajte, ono što obećam to ću i da ispunim. Nećemo lažno obećavati", iako to drugi rade samo da bi dobili vaše glasove", kazao je Prevljak.

On je istakao da je vrlo važno da građani podrže kandidate SDA za Općinsko vijeće kako bi sutra, kada postane načelnik Ilidže, mogao da riješi sve delegirane probleme.

„Potrebno je da imamo većinu u Općinskom vijeću, da ne zavisimo od drugih. Zato nam pomozite i podržite naše vijećnike", poručio je.

Nosilac liste za Općinsko vijeće Mahir Lokvančić predstavio je kandidate ovog, ali i ostalih mjesnih odbora. Naglasio je da se radi o listi" kvalitetnih obrazovanih ljudi, spoju mladosti" i iskustva, koji mogu povesti" ovu općinu u bolju i prosperitetniju budućnost.

„Borba koju je s puškama general Prevljak poveo 1992. godine nije prestala. Sada imate priliku da 15. novembra sa olovkama u rukama izađete na izbore i date svoj glas za generala i ove časne, vrijedne i ambiciozne ljude. Oni vas neće iznevjeriti", kazao je Lokvančić.

Na druženju su se obratili i kandidati" za Općinsko vijeće iz Mjesnog odbora Blažuj Mirsad Omerović i Osman Đuderija, koji su ujedno bili i domaćini ovog skupa.

„SDA je ove godine za razliku od ostalih političkih partija dala veliki prostor mladima da predstavljaju i iznose potrebe i zahtjeve u našoj i drugim mjesnim zajednicama i zbog toga mi je velika čast biti" među 36 kandidata SDA za Općinsko vijeće. Cilj mi je da onima koji su zaista u potrebi, a i svim stanovnicima,

obezbijedim još bolje uslove za život i da potencijal koji ova mjesna zajednica posjeduje predstavim u najboljem mogućem svjetlu", rekao je Omerović, dok je njegov kolega Đuderija pozvao prisutne na jedinstvo i složnost kako bi zajedničkim snagama mogli gradit" bolju i snažniju Općinu Ilidža i državu BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!