Bosna i Hercegovina     | 21.10.2020. 14:49 |

Općina Centar finansira dodatne troškove produženog boravka u osnovnim školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Općina Centar iz budžeta izdvojla je 34.479 KM za finansiranje troškova produženog boravka u osnovnim školama sa područja te lokalne zajednice do kraja kalendarske godine.

Zbog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa, naloženih mjera i smjernica za prevenciju širenja zaraze, a u cilju nesmetanog i lakšeg organiziranja produženog boravka u školama, potreban je angažman dodatnog nastavnog kadra, kao i prostora za organiziranje produženog boravka u pojedinim školama, saopćeno je iz Općine Centar.

S tim u vezi, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak kojim se iz budžeta izdvajaju novčana sredstva za pomenutu namjenu.

Osnovnoj školi "Isak Samokovlija" izdvojeno je 9.000 maraka, školi "Hasan Kikić" 6.000 maraka, školi "Nafija Sarajlić" 5.100 KM, školi "Silvije Strahimir Kranjčević" 4.500 maraka. Iznos od 3.600 maraka dodijeljen je Osnovnoj školi "Vladislav Skarić", 3.279 maraka školi "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", a 3.000 maraka školi "Safvet-beg Bašagić".

Općina Centar će u skladu sa mogućnostima obezbijediti i sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za potrebe škola, a u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusa i osiguranja zaštite nastavnog osoblja i djece, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo