Bosna i Hercegovina     | 21.10.2020. 16:28 |

Delegacija Saveza samostalnih sindikata BiH posjetila sindikate u BPK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Delegacija Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine posjetila je sindikate u Bosansko-podrinjskom kantonu u okviru obilježavanja dvije godine rada novog rukovodstva Saveza samostalnih sindikata BiH, saopćeno je iz tog sindikata.

Delegacija koju je predvodio predsjednik Sindikata Selvedin Šatorović, sastala se s predstavnicima Sindikata BH Telecoma iz Direkcije Goražde. Razgovarano je o aktivnostima vezanim za održavanje štrajka radnika te kompanije, najavljenog zbog, kako su naveli, višemjesečnog odbijanja Vlade Federacije BiH da sa Sindikatom BH Telecoma potpiše granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija.

- Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine pruža punu podršku opravdanim zahtjevima kolega iz telekoma i poziva nadležne iz Vlade FBiH da odmah i bez odlaganja sjednu za pregovarački sto s predstavnicima radnika i potpišu granski kolektivni ugovor - navodi se u saopćenju.

Bilo je riječi i o trenutnom socijalno-ekonomskom statusu i radno-pravnom položaju radnika u BH Telecomu, uslovima na radu u vrijeme pandemije i izazovima s kojim se zaposleni redovno susreću u ispunjavanju radnih obaveza.

Delegacija Saveza samostalnih sindikata BiH je posjetila i sindikalnu podružnicu Osnovne škole “Fahrudin Fahro Baščelija”, gdje se sastala s predstavnicima zaposlenika škole.

Šatorović je uime Saveza izrazio poštovanje i zahvalnost radnicima u ovoj obrazovnoj instituciji, posebno naglašavajući njihov ogroman doprinos održavanju redovnog obrazovnog procesa tokom pandemije.

Iako među zaposlenima u ovoj školi ima mnogo onih pred penzijom, svi su bez dvoumljenja, rizikujući svakodnevno vlastito zdravlje, redovno dolazili i dolaze na radna mjesta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta