Svijet     | 21.10.2020. 17:40 |

Njemačka policija privela Sirijca osumnjičenog za napad na dvojicu turista

FENA Internet

BERLIN, 21. oktobra (FENA) - Njemačka policija privela je 20-godišnjeg Sirijca osumnjičenog da je početkom oktobra napao dvojicu turista u istočnom gradu Dresdenu, ubivši jednog od njih, saopćila je policija u srijedu.

Čovjek je priveden u utorak kasno nakon što su istražitelji pronašli tragove koji ga povezuju sa zločinom, navodi se u saopćenju dresdenske policije, javio je Reuters.

Časopis Spiegel izvijestio je da je osumnjičeni njemačkim vlastima godinama bio poznat kao islamistički radikal. Bio je osuđen na više od dvije godine zatvora zbog poticanja na zločin protiv države i vrbovanja članova za Islamsku državu u prošlosti.

Sirijac je došao u Njemačku 2015. godine, na vrhuncu migrantske krize, i odbijen mu je azil, navodi Spiegel. Bilo je nejasno zašto je napao svoje žrtve.

Žrtve, jedna u dobi od 53, a druga 55 godina, bili su Nijemci iz zapadne države Sjeverna Rajna-Vestfalija na odmoru u Dresdenu, navodi policija. Oni su teško ozlijeđeni u napadu nožem, a stariji turista je kasnije podlegao povredama.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'