Kultura     | 22.10.2020. 08:13 |

Bajaga dobitnik nagrade "Darko Kraljić" za popularnu glazbu

FENA Agencije

BEOGRAD, 22. listopada (FENA) - Glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga osvojio je nagradu "Darko Kraljić" za 2019. godinu, za glazbeno stvaralaštvo/životno djelo u domeni popularne glazbe.

Odluku je jednoglasno donio stručni žiri u sastavu Radoslav Graić, predsjednik, i skladatelji Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

"Iza Momčila Bajagića je bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smještaju u sam vrh rok scene u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji, i danas njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku, kako u Srbiji tako i u regiji", naveo je žiri.

Ističu da je dobitnik nagrade rok glazbenik, skladatelj, tekstopisac, gitarist, vokalni solist i frontmen svoje grupe, i pišu o nedavnim uspjesima glazbenika, kada je bila serija koncerata sa Simfonijskim orkestrom i horom RTS-a, prosinca 2019. godine u Sava centru, gdje je obilježio 35 godina umjetničkog rada.

Dirigent i skladatelj Vojkan Borisavljević u ime cijelog žirija je zaključio: "Stvaralaštvo autora spada u sam vrh popularne glazbe na našim prostorima, njegove skladbe oduvijek izazivaju duboke emocije kod svih generacija slušatelja, a pjesma ''Moji su drugovi'' predstavlja neslužbenu himnu svih raseljenih ljudi s prostora bivše Jugoslavije".

Nagrada Momčilu Bajagiću Bajagi bit će uručena 27. listopada, prenosi Tanjug.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom