Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 10:13 |

Nova izmjena režima saobraćaja zbog sanacije tramvajske pruge na Marijin Dvoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici "S" krivina - tramvajska stanica "Marijin Dvor" doći će do nove privremene izmjene režima saobraćaja na području Marijin Dvora. 

Od petka 23. oktobra od 18.00 sati do ponedjeljka 26. oktobra do 06.00 sati za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica ulica Zmaja od Bosne - Vrbanja, ali samo za skretanje prema ulici Vrbanja sa glavne saobraćajnice u ulici Zmaja od Bosne. 

Inače, ova saobraćajnica ostaje prohodna u svoje dvije saobraćajne trake. 

Zabranjuje se parkiranje vozila u desnoj traci ulice Franje Račkog i u ulici Kotromanića cijelom dužinom ove saobraćajnice, jer će planirani alternativni pravci biti upravo ove ulice, te Vilsonovo šetalište. 

Vilsonovim šetalištem na dionici od raskrsnica sa ulicom Franje Račkog i sa ulicom Vrbanja, zbog privremenog odvijanja saobraćaja, bit će zabranjen saobraćaj biciklista. 

I pješački saobraćaj sa prelaza Alta - državne institucije će biti preusmjeren na pješački prelaz Alta - crkva Svetog Josipa - Tržni centar SCC i obratno, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'