Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 12:45 |

Premijer i ministar obrazovanja ZDK primili direktora BH Telecoma Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 22. Oktobra (FENA) - Premijer po ovlaštenju Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Spahija Kozlić primili su u sjedištu Vlade vršioca dužnosti direktora "BH Telecom" d.d. Sarajevo Direkcije Zenica Namira Škalju.

"BH Telecom" d.d. Sarajevo je jedna od društveno najodgovornijih domaćih kompanija, a svake godine donira jedan milion KM. Ove godine "BH Telecom" je donirao dva miliona KM, jer je na početku pandemije COVID-19 izdvojio dodatni milion maraka za potrebe zdravstvenih ustanova. Od toga je Kantonalna bolnica Zenica dobila 200.000 KM.

Od redovnih milion KM donacija, 29 pravnih subjekata u ovom kantonu - škola, javnih kuhinja, humanitarnih organizacija, dobilo je 140.950 KM, od čega je za 22 škole izdvojeno 110.270 KM.

Premijer Bašić i ministar Kozlić zahvalili su se "BH Telecomu" i direktoru Škalji na izraženoj društvenoj odgovornosti u toku pandemije, a posebice pomoći sektoru obrazovanja, jer je ova kompanija u toku pandemije u dva navrata omogućavala besplatni internet za online nastavu učenicima osnovnih i srednjih škola čiji roditelji to nisu mogli omogućiti svojoj djeci.

Na taj način u školskoj 20119/2020. godini je u periodu mart-april besplatni internet omogućen za 484 učenika koji su dolazili iz 77 škola.

U ovoj školskoj godini je, također, omogućen besplatni internet za potrebe pohađanja online nastave, a taj vid pomoći dobilo je više od 400 učenika iz 34 različite škole. Priključak besplatno interneta vrši se na osnovu zahtjeva koji roditelji dostavljaju školama, a škole spiskove takvih učenika šalju "BH Telecomu". Daleko najveći broj roditelja se odlučuje za besplatni mobilni internet.

Vršilac dužnosti direktora "BH Telecom" d.d. Sarajevo, Direkcije Zenica, Namir Škaljo najavio je da će ova kompanija nastaviti pomagati svim sektorima društva u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebice sektoru obrazovanja, cijeneći značaj obrazovanja i razvoja mladih za budućnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Pres-službe ZDK. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom