Bosna i Hercegovina     | 22.10.2020. 13:00 |

Postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između oružanih snaga Rusije i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić, primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog vojnog atašea Ruske Federacije, brigadira Sergeja Iljnickija i dosadašnjeg vojnog atašea Ruske Federacije u BiH brigadira Ilya Skrebneva, kojem je ovo bila oproštajna posjeta.

Tokom sastanka, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji s akcentom na bilateralnoj saradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine. Sagovornici su konstatovali da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje između oružanih snaga dvaju prijateljskih zemalja.

Zamjenik ministra Okolić je brigadiru Iljnickiju zaželio sretan početak službe u BiH te je naglasio da je sa njegovim prethodnikom, brigadirom Skrebnevim, imao izvrsnu saradnju. Odlazećem atašeu je zahvalio na visokoprofesionalnom radu i zaželio mu sreću u profesionalnoj karijeri i privatnom životu. 

Brigadir Iljnickij je zahvalilo zamjeniku Okoliću na prijemu, istakavši da će Ruska Federacija i dalje pružati podršku BiH, te je izrazio želju za unapređenje bilateralne saradnje, naglasivši da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte saradnje dvaju ministarstava, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo