Ekonomija     | 22.10.2020. 14:59 |

Sarajevo Innovation Summit- Inovativnije ekonomije brže će se oporaviti od krize

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Sarajevo Innovation Summit 2020, koji je danas održan u online formatu, okupio je  više od 350 učesnika koji dijele zajedničke interese za inovacije, digitalnu transformaciju i digitalnu umjetnost u post Covid-19 okruženju.

Sarajevo Innovation Summit, kako je zaključeno, izuzetno je značajna inicijativa za razvoj i napredak Bosne i Hercegovine.

Učesnici su također naglasili da je nephodno preokrenuti krizu u priliku za unapređenje i rekonstruiranje ekonomskog sistema i društva. Inovacije, digitalna transformacija i leadership postaju nova paradigma ekonomskog razvoja.

- Upravo nas je Covid-19 pandemija podsjetila koliko je važno biti inovativan. One ekonomije koje su inovativnije, fleksibilnije i digitalno otpornije brže će se i uspješnije oporaviti od krize. Da li će pandemija biti dobra prilika da inoviramo više ili pak nesavladiv izazov koji će donijeti potpuno novu paradigmu u funkcionisanju ekonomije i drustva u cijelini,  zavisit će od nas samih i naše fleksibilnosti i inovativnosti - zaključeno je na Samitu.

Ekonomski fakultet u Sarajevu(EFSA) i Sarajevo Innovation Summit će nastaviti raditi povezanju obrazovanja, javnog i poslovnog sektora u cilju unapređenja poslovnog okruženja, ali i društva u cijelini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću EFSA. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'