Bosna i Hercegovina     | 23.10.2020. 11:29 |

Telemach BiH donacijom domu 'Rada Vranješević' obilježio 10 godina poslovanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Total TV i kompanija Telemach, koji su u vlasništvu United Grupe obilježili su 10 godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja u Banja Luci "Rada Vranješević".

Donacija u vidu idustrijskih uređaja, školskog pribora, higijenskih potrepština te servisa Total TV digitalne satelitske televizije olakšat će dugoročno sistem funkcionisanja Doma.

- Već 10 godina smo tu i za sve to vrijeme pokreće nas ideja da svakoga dana budemo bolji u servisima koje korisnicima pružamo kroz najbolju tehnologiju te i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji smo ponosni član. Sigurno je da jednostavniji pristup informacijama unapređuje kvalitet života socijalno ugroženih kategorija i posebno nam je drago da smo sa štićenicima doma "Rada Vranješević" proslavili deseti rođendan i zakoračili u novu deceniju - izjavila je predsjednica Upravnog odbora Fondacije Telemach Hajdi Mostić, saopćio je Sektor za marketing i komunikacije kompanije Telemach BiH.

JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banja Luci jedina je institucija za zbrinjavanje djece u Republici Srpskoj, gdje kroz svakodnevni rad sa štićenicima gradi konstruktivan i aktivan odnos prema životu i društvenoj sredini.

- Svi mi uposleni u Domu "Rada Vranješević" svakodnevno se trudimo da našoj djeci i mladima, koji tu borave, pružamo podršku 24 sata na dan. Pored toga što imamo odlične uposlenike, često nam je pomoć nužna. Zato smo izuzetno zahvalni Telemachu koji nam je donacijom pomogao  i olakšao dugoročno sistem rada ustanove - izjavio je direktor Doma Vladimir Kajkut.

Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini. Za to vrijeme, Telemach je postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom