Bosna i Hercegovina     | 23.10.2020. 15:11 |

Završena izgradnja objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu

FENA Saopćenje

SARAJEVO/KLJUČ, 23. oktobra (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Ključ i predstavnici Općine Ključ na današnjoj svečanosti ozvaničili su završetak radova na izgradnji objekta Medžlisa Islamske zajednice u Ključu.

Radi se o novoizgrađenim prostorijama, koje su namijenjene za nesmetan rad Medžlisa. Izgradnja i opremanje objekta se odvijala u nekoliko faza.

- Okončani su svi radovi i danas vidimo jedan moderno izgrađen i opremljen objekt. Podržavali smo njegovu izgradnju skoro u svim fazama, od grubih radova, pa do utopljavanja. Uvijek se dodatno obradujemo kad vidimo rezultate našeg rada, pogotovo kad se radi o objektima koji okupljaju mladost i koji služe svrsi. Muftijstvo banjalučko i MIZ Ključ spadaju u aktivnije aplikante prema Ministarstvu i naša podrška nije izostala - kazao je ministar Ramić prilikom otvaranja objekta.

Muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović ukazao je na značaj tog objekta i da je Muftijstvo bogatije za prostorije gdje će i buduće generacije imati mogućnost edukacije, obrazovanja i mjesto gdje će vrata vjernicima biti uvijek otvorena. Zahvalio je pojedincima i institucijama koje su pomogle u realizaciji projekta.

Istakao je neophodnu institucionalnu saradnju, po uzoru na Muftijstvo banjalučko i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom