Najave     | 23.10.2020. 15:35 |

Šiljegović na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović, sa saradnicima, učestvovaće na 12. međunarodnoj konferenciji ombudsmena za oružane snage, koja će , u organizaciji Ženevskog DCAF-a, biti održana od 26. do 30. oktobra putem videolinka.

Konferencija, na kojoj će učestvovati i generalni inspektor Ministarstva odbrane BiH, brigadni general Mirsad Ahmić, biće posvećena razmjeni iskustava i dobrih praksi u vezi sa aktivnostima ombudsmena za oružane snage tokom pandemije izazvane virusom korona (Covid – 19).

Oslanjajući se na uspjeh prethodnih jedanaest konferencija, i ovogodišnja međunarodna konferencija nastojaće, uprkos pandemiji, da osnaži položaj, status i otpornost institucije ombudsmena za oružane snage, kao i da unaprijedi saradnju između ovih nezavisnih nadzornih institucija u cijelom svijetu.

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine bila je krajem oktobra 2019. godine uspješan domaćin 11. međunarodne konferencije ombudsmena za oružane snage, na kojoj je zabilježen rekordan broj delegacija i učesnika, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!