Kultura     | 23.10.2020. 16:06 |

Poziv za program kulturnog obrazovanja projekta 'Sruši tarabu i izgradi ćupriju'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. oktobra (FENA) - Fondacija Muharem Berbić objavila je javni poziv za program kulturnog obrazovanja, koji će biti održan 19. i 20. novembra u sklopu projekta 'Sruši tarabu i izgradi ćupriju', a rok za prijave je 31. oktobar ove godine.

U organizaciji Fondacije Muharem Berbić u toku je realizacija projekta 'Sruši tarabu i izgradi ćupriju', koju finansira Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. Cilj projekta je promocija i afirmacija bh. kulture i kulturnih identiteta, kroz koncept jedinstva u različitosti.

- U okviru projekta 'Sruši tarabu i izgradi ćupriju' organizujemo studijske posjete institucijama kulture u Sarajevu za mlade kroz program kulturno obrazovanje, a u cilju sticanja znanja o bh. jedinstvenom kulturnom identitetu. Organizacijom posjeta želimo i da pomognemo finansiranje institucija kulture, ali i da učinimo mainstreamom druženja mladih u institucijama kulture kroz praćenje aktuelnih sadržaja - navode iz Fondacije.

Kroz taj projekt ideja im je da, preko studijske posjete institucijama kulture koja će biti u trajanju od dva dana, 30 mladih ljudi informiraju o vrijednostima kulturno-historijske baštine BiH te im prezentiraju značajnost jedinstvenosti bh. kulturnog identiteta.

- S tim u vezi pozivamo da se prijavite da zajedno rušimo tarabe predrasuda i gradimo ćuprije spoznaje o jedinstvenom bh. identitetu. Prijaviti se možete za studijsku posjetu ako imate između 18-25 godina, interesujete se za kulturu, želite naučiti nešto novo o bh. kulturi, te dolazite s područja Kantona Sarajeva. Na kraju mjeseca ćemo obavijestiti kandidate koji su prošli selekciju. Pri odabiru će se uzimati u obzir raznolikost zanimanja i motivacija - navodi se.

Projektom nije planirano pokrivanje troškova prijevoza. Prijaviti se može preko obrazca: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=rDUub5HxTkilvCXL_Y5LuVp7-M1pWrpNmmEvDSBFz9VUNDA3WlowS0tBNVkwOFNUQTc3Q0w5SjJJWS4

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo