Stranačke aktivnosti     | 23.10.2020. 21:21 |

Saopćenje za javnost DNZ-a

FENA Saopćenje

Reagovanje Mulalić Admila, predsjednika DNZ BiH – Krajiške stranke i nosioca liste za Općinsko vijeće općine Velika Kladuša na izjave g. Elmedina Konakovića prilikom boravka u Velikoj Kladuši

Boraveći, jučer 22.10.2020.godine, u Velikoj Kladuši Elmedin Konaković ničim izazvan prozvao me iako mu ničim nisam dao povoda ni razloga za to. Moji stari iskusniji prijatelji upozoravali su me da na sve trebam odmahniti rukom i ići dalje te da određene ''tvari'' što ih čovjek više dira postaju nepodnošljivije ipak sam odlučio primjereno reagirati.

Istina je da smo Konaković i ja (mi) na različitim političkim pozicijama pred predstojeće lokalne izbore koji su više nego sudbonosni za općinu Velika Kladuša. Naime, ja i moja stranka DNZ BiH – Krajiška stranka, pripadamo grupaciji 7 (sedam) političkih stranaka koje podržavaju jednog kandidata za općinskog načelnika protiv aktuelnog općinskog načelnika Fikreta Abdića.

Odluka da se DNZ BiH-Krajiška stranka, SDA, ASDA, Naša stranka, SDP, DF i KSPP, bez obzira na različite političke svjetonazore i profile, okupe oko zajedničke Platforme za naše bolje sutra istorijski je čin i po prvi put zabilježen u političkoj istoriji višestranačja Velike Kladuše i šire. Nažalost, s nama nisu Konaković i od jučer njegovi politički poltroni. Oni su na strani laburista i Fikreta Abdića. Njegovi politički poltroni su ustvari nedefinirana masa niotkud nastala. Njihov idejni vođa, danas kandidat za nečelnika, ustvari je bio glavni finansijer i logistričar povratka Fikreta Abdića na BH političku scenu. Nakon što preko Fikreta Abdića nije ostvario svoje materijalne ciljeve isti je osnovao grupaciju ''nezavisnih'' te na izborima 2016. godine preko njih ušao u sastav OV, a on sam, kao kandidat za načelnika, doživio katastrofalan poraz. Poslije toga, 2018. godine obukli su dresić SBB – Fahrudin Radončić pa brzo zatim presvukli se u Konakovićeve hadžijske halje. Još su u njima ali očito su im povelike.

Javnost je potrebno podsjetiti da je upravo grupacija ''Pokrenimo Kladušu'', zajedno sa tadašnjom većinom u OV koju su činili LS i DF, glasala za budžet općine za 2017. godinu što je bio početak krimilanih aktivnosti o čemu trenutno nadležni organi vode istragu a glavni čovjek za vezu i dogocore sa Elvirom Abdić Jelenović bio im je Sulejman Silić.

Također je potrebno naglasiti, i podsjetiti Kladušu i Kladuščane, da je Elmedin Konaković jedan od najpoznatijih masona u BiH, po hijerarhiji svrstan na sami vrh te sotonske organizacije, a uz to Konaković je u Sarajevu bionajpoznatiji kao Sekin tampon.

Shvatam da svoju prošlost, ni ratnu, nismo mogli birati u njoj smo zarobljeni upravo zbog inih konakovića. Nisam je birao ni ja kao ni mnogi drugi a tog dana u Velikoj Kladuši okupljeni oko Konakovića, među kojima je ''ruku na srce'' bar 50 % onih koji su bili u fikretovoj autonomaškoj vojsci kako to napisa Konaković koja je usput budi rečeno presudom Ustavnog suda FBiH i BiH priznata kao regularna vojna formacija.

I da pa i njegov, nesuđeni kandidat za načelnika, bio je moj borac ali ne u prvoj brigadi kako opet pogrešno napisa zbunjeni Konaković već u drugoj udarnoj oslobodilačkoj brigadi.

Dakle laž, laž, laž i opet laž.

Eeeee Dino, Dino nećemo tako Dino !

Dođi nam opet i javno te pozivam na megdan a vrijeme, mjesto i teme sam biraj.

 

Admil Mulalić, predsjednik DNZ BiH – Krajiška stranka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom