Bosna i Hercegovina     | 24.10.2020. 13:17 |

Sedamnaesto vojno hodočašće na Bobovcu - 'Molitva za Domovinu'

FENA Saopćenje

BOBOVAC, 24. listopada (FENA) - Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić i nadbiskup koadjutor Vrhbosanske nadbiskupije i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. dr. Tomo Vukšić, u subotu su predvodili katolike, pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, na sedamnaestom vojnom molitvenom pohodu "Molitva za Domovinu" na Bobovcu.

Vjernici iz okolnih i udaljenih župa hodočastili su na nekadašnjem sjedištu srednjovjekovnih bosanskih vladara, u povodu dana smrti bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić. Misno slavlje na Bobovcu, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Pored katolika, pripadnika MO i OS BiH te policijskih i sigurnosnih službi na svim entitetskim i državnim razinama, euharistijskom slavlju su nazočili i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, izaslanica iz Doma naroda PS BiH Marina Pendeš, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić. Na hodočašću je sudjelovalo i izaslanstvo Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, 25. listopada 1478. godine, u cilju ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Ovogodišnji pohod bio je devetnaesti Molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije, a istovremeno i sedamnaesto vojno hodočašće na Bobovac, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo