FENA biznis     | 24.10.2020. 14:09 |

Održane prve Motivacijske platforme Mi o nama u Zenici

FENA Saopćenje

Održane prve Motivacijske platforme Mi o nama u Zenici

Kako izgleda put do uspjeha „običnih“ bh. građana?

Danas su u Hotelu Dubrovnik u Zenici održane prve u nizu Motivacijske platforme, organizirane u sklopu projekta Mi o nama, podržanog od strane BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative) programa. Projekat Mi o nama ima za cilj dokumentovanje autentičnih priča o individualcima, inicijativama, grupama i aktivnostima iz cijele Bosni i Hercegovine. Tim projekta, kojeg čine reporteri i reporterki širom BiH, svakodnevno prikupljaju priče bh. građana, koje se u formi foto i video priča dijele na zvaničnoj web stranici, ali i društvenim mrežama projekta.

„Mi o nama je platforma nastala kao odgovor na potrebu za medijskim prostorom koji bi isticao pojedince i načine na koji oni svakodnevno mijenjaju svijet – onaj oko sebe. Današnji predavači na Motivacijskim platformama su upravo neki od njih. Drago mi je vidjeti da se projekat, kao i njegove aktivnosti poput ove, širi, te da i na ovaj način možemo dati priliku zaista izuzetnim ljudima da podijele svoje životne priče i iskustva sa drugima.“ izjavio je Mirza Ajnadžić, koordinator projekta Mi o nama.

U sklopu prvih Motivacijskih platformi u Zenici, predavanja je otvorio Igor Skvarica, poznati, mladi bh. glumac, koji je govorio o neuspjesima tokom svojih nastojanja da napravi nešto vrijedno, jer smatra da to zapravo može poslužiti kao pravi primjer bilo kome ko se nađe na sličnom putu. Sa Igorom je binu dijelio i bračni par Štula, Đurica i Slađan, vlasnici ekološkog naselja po mjeri Čovjeka - Fundament 108. Meliha Klopić Murtić, mlada inovatorica i vlasnica brenda Magic Touch iz Cazina je predstavila put građenja svog brenda, od početka do danas kada njeni proizvodi osvajaju nagrade širom svijeta. Motivacijske platforme je zatvorila Maida Bilal, ističući ulogu žena kao nosioca promjena u društvu, te važnost njihovog jačanja, kroz uključivanje u pitanja ključna za lokalnu zajednicu. Takav je i primjer njenog aktivizma za zaštitu rijeke Kruščice, o kojem je govorila u sklopu svog predavanja.

Svi predavači su kroz svoja izlaganja istaknuli važnost ustrajnosti u svojim ambicijama i životnim ciljevima. Svako od njih je predstavio i svoje manje uspješne momente, koji su ih, usprskos svemu, doveli do sadašnjih postignuća. Broj prisutnih učesnika je bio ograničen, shodno restrikcijama nastalim kao rezultat pandemije COVID-19, ali su gledaoci imali priliku da se pridruže Motivacijskim platformama putem Facebook i YouTube live-a i tako virtualno svjedoče zanimljivim, ali i unikatnim pričama koje su predstavljene u Zenici.

Nakon prvih održanih Motivacijskih platformi u Zenici, nove priče i inspirativne ideje predavača i predavačica će biti predstavljene u Prijedoru (31.10.), Banjoj Luci (07.11.) i Zvorniku (14.11.), a svi pratioci društvenih mreža projekta Mi o nama će imati priliku da budu dio i ovih događaja prateći prenose uživo.

Više informacija o događajima, kao i o projektu, možete pronaći na službenim kanalima društvenih mreža „Mi o nama“: Facebook, Instagram, te na platformi Mi o nama.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta