Stranačke aktivnosti     | 24.10.2020. 14:47 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Foča ima velike potencijale za razvoj turizma i borićemo se svim snagama da se zaustavi uništavanje rijeka gradnjom mini hidrocentrala, kazao je Vukan Stanković, zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Foče.

On je rekao da je sprovođenje rijeka u cijevi nedopustivo i istakao da se će se zalagati da se zaustavi gradnja minihidroelektrana na rijeci Jelavi, čijom izgradnjom bi bio uništen ekosistem ove rijeke.

Stanković kaže da je trenutno najurgentije pitanje u Foči izgradnja nove deponije.

„ Na sadašnju deponiju se može računati najdalje do marta naredne godine. Zbog toga se ubrzanim tempom mora krenuti u rješavanje ovog problema“, rekao je Stanković.

On je istakao da put sa desne obale Tare mora biti asfaltiran, jer je on izuzetno važan za unapređenje rafting turizma koji se pokazao kao veliki potencijal Foče.

Mirko Šarović, predsjednik SDS je podsjetio da je ovaj put probijen zahvaljujući ranijem rukovodstvu opštine u kojem je bila SDS i Savjetu ministara u kojem je i on učestvovao.

„Napravili smo 20 kilometara puta na ovoj zahtjevnoj dionoci, zahvaljujući kojem turisti koji se čamcima spuštaju niz rijeku više ne moraju prelaziti na teritoriju Crne Gore, kako bi došli na polaznu tačku za rafting. Međutim nove vlasti ništa nisu uradile kako bi se završni dio projekta sproveo u djelo“, napomenuo je Šarović.

On je kazao da je Foča prije više godina bila regionalni centar i da ona za razliku od drugih centar nije postala grad.

„Foča nije krenula putem prosperiteta i vjerujem da će se pobjedom kandidata SDS i PDP te stvari promijeniti i da će Foča vratiti stari sjaj“, naveo je Šarović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo