Stranačke aktivnosti     | 26.10.2020. 08:45 |

Priopćenje za javnost Koalicije Mostar moj dom - HSP, HSP BiH, HKDU-Hrast

FENA Saopćenje

Priopćenje za javnost i medije     

      Više od dvije tisuće mostarskih pravaša bojkotirali su opće izbore 2018. , a sada će glasovati za pravašku listu

Koalicija Mostar moj dom HSP, HSP BiH, HKDU-Hrast održala je u Hrvatskom domu u Jasenici konstituirajuću sjednicu izbornog stožera na kojoj je nazočan bio i predsjednik HSP-a gosp. Nikola Raguž koji je govorio o skorom ujedinjenju pravaša, te posebice istakao:

„Pravaši su kroz svoju povijest često bili razjedinjeni, a to je posebice kuliminiralo  na zadnjim općim izborima , gdje smo neki išli u koaliciju sa jednim, a drugi sa drugim HDZom.  Mostarski pravaški bazen je oko 3500 glasova i preko dvije tisuće redovitih pravaških glasača bojkotiralo je te izbore, a to je rezultiralo slabim odazivim hrvata Mostara čak manje od 40%, te su po prvi puta Bošnjačke stranke imale više glasova nego stranke sa hrvatskim predznakom.  Pravaški glasači poslali su nam dvije vrlo jake i precizne poruke, prva da neće više glasovati za razjedinjene pravaške stranke i druga također važna da neće glasovati za listu gdje su pravaši podčinjeni  jednom od HDZ-ova. Te dvije poruke smo vrlo ozbiljno shvatili i prihvatili kao iskrene i dobronamjerne poruke, te odmah krenuli smo na ujedinjavanju pravaša i to će se dogoditi ovdje u Mostaru 5. prosinca , kada planiramo ujedinjenje 4 pravaške stranke i to naš HSP, te HSP BiH Stanka Primorca Ćane, UHSP na čijem je čelu prof. Miljenko Miloš, te HČSP kojeg predvodi Tadija Ljubičić. Za nas je to važno da pošaljemo poruku snage i zajedništva , ali i da dokažemo sebi da smo politički sazrijeli da možemo napraviti taj iskorak.  Što se tiče koalicije za Mostar tu smo još pojačani sa demokrščanima HKDU-Hrast, te smo i sa time pokazali odgovornost prema svome hrvatskom narodu i nismo dozvolili mogućnost da se raspu hrvatski glasovi, jer imamo snage da sve četiri naše liste osvoje mandate i vjerujem da će ova koalicija imati četiri mandata u Gradskom vijeću Grada Mostara.“

Nositelj liste koalicije Mostar moj dom i domaćin današnjeg sastanka Lazo Raič govorio je o tradiciji pravaštva u Jasenici te naglasio : „ HSP je uvijek u Jasenici imao odlične rezultate , posebice na lokalnim izborima gdje smo na predzadnjim i zadnjim lokalnim  izborima bili druga stranka tek nekih pedesetak glasova manje od HDZa BiH. Moram ovdje napomenuti da je HSP na zadnje lokalne izbore za Grad Mostar išao samostalno i osvojio točno 2605 glasova, što je bilo preko 13 % hrvatskih glasova. Ne sumljam da ćemo sada pojačani kolegama demokrščanima ponoviti taj rezultat i da ćemo osvojiti četiri mandata po jedan sa tri područne liste Jug, Jugozapad i Zapad, te gradske liste i na taj način u potpunosti promjenuti sadašnju politiku, kojom vedre i oblače uske grupe ljudi iz HDZa i SDA.“

Na sastanku su još o planu i programu koalicije Mostar moj dom govorili svi članovi izbornog stožera, te su dogovorene smjernice daljnih aktivnosti koalicije koje imaju za cilj upoznavanje građana Mostara sa ciljevima koalicije sa akcentom na gospodarski program koji se temelji na osnivanju „Holdinga“ koji će biti u 100-postotnom vlasništvu Grada Mostara i objediniti će sva gradska javna poduzeća koje će biti podružnice holdinga.

                                                                                                 Koordinator Koalicije prof. Vinko Drinovac                             

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta