Bosna i Hercegovina     | 26.10.2020. 10:57 |

Dansko vijeće za izbjeglice doniralo KUIP-u KS zaštitnu i tehničku opremu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Dansko vijeće za izbjeglice (DRC), uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, prepoznalo je rad inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo kojima je kao vid podrške u daljnjem radu, darovalo zaštitnu, preventivnu i tehničku opremu u vrijednosti od 15.000 KM.
 
Kako je saopćeno iz KUIP-a KS, ova oprema je donirana imajući u vidu da se inspekcijski organi nerijetko suočavaju s nedostatkom adekvatne zaštitne opreme. 

Direktor i uposlenici Uprave izražavaju zahvalnost donatorima, s obzirom da je uručena oprema neophodna za svakodnevno obavljanje redovnih inspekcijskih aktivnosti, čiju su nabavku, sve do sada, finansirali i obezbjeđivali iz vlastitih sredstava, poručili su iz KUIP-a KS. 

Od proglašenja pandemije inspektori Kantonalne uprava za inspekcijske poslove KS vršeći kontrole provođenja naredbi kriznih štabova i propisanih higijensko-epidemioloških mjera izvršili su oko 10.300 inspekcijskih nadzora kod privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!