Ekonomija     | 26.10.2020. 16:23 |

ZDK dodjeljuje sredstva za jačanje konkurentnosti preduzeća

FENA Saopćenje

ZENICA, 26. oktobra (FENA) - Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona objavilo je četiri javna poziva za odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava poticaja privrednim subjektima na području ovog kantona.

Objavljeni su javni pozivi za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundiranje) sredstava poticaja namijenjenih regresiranju kamata na kredite, prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundaciju) finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnih objekata, prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundaciju) finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju investicija kod obrta iz područja prerađivačke djelatnosti i prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu (refundaciju) finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova jačanja konkurentnosti, saopćeno je iz ZDK.

Ukupan iznos sredstava namijenjen za ova četiri programa je 2,6 miliona KM. Javni pozivi ostaju otvoreni 20 dana, a dostupni su na internet-stranici Ministarstva za privredu, na linku zdk.ba/javni-pozivi/item/9155-cetiri-javna-poziva-ministarstva-za-privredu-subvencioniranje

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo