Ekonomija     | 26.10.2020. 16:51 |

Mitrović predsjedavao sjednicom Ministarskog vijeća Prometne zajednice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović predsjedavao je 3. sjednicom Ministarskog vijeća Prometne zajednice.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici usvojilo Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa o provođenju Ugovora o osnivanju Transportne zajednice čime je data podrška regionalnim akcionim planovima za ceste, željeznice, sigurnost prometa i olakšice u prometu, a koji su razmatrani na sjednici Ministarskog vijeća.

Kako je istakao ministar Mitrović u uvodnom izlaganju, potrebno je nastaviti pronalaziti nove načine kako bi saradnju dodatno unaprijedili s tim da su izazovi veliki, kao i očekivanja.

- Posebno me raduje činjenica da je Ekonomski i investicioni plan za zapadni Balkan u međuvremenu iniciran. Također, želim istaći da Bosna i Hercegovina podržava sve aktivnosti koje se provode u okviru uspostavljenih radnih grupa, u okviru Regionalnog upravnog odbora, a samim tim i daje podršku aktivnostima koje provodi Stalni sekretarijat kako bi se obaveze preuzete Ugovorom o osnivanju Prometne zajednice i realizirale - rekao je ministar Mitrović.

Na kraju sjednice Mitrović je još jednom zahvalio svima na aktivnostima koje su provedene ove godine da promet funkcionira u izuzetno teškim uslovima koji su posljedica aktuelne pandemije, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!