Stranačke aktivnosti     | 26.10.2020. 17:02 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

 

FORUM MLADIH SDP BiH SARAJEVO PODRŽAVA STUDENTE U BORBI ZA NJIHOVA PRAVA
 

Forum mladih SDP-a Kantona Sarajevo, odlučio je podržati studentsku inicijativu kojom budući akademski građani Sarajeva traže rješenje četiri trenutno najznačajnija studentska problema. SDP na području Kantona Sarajevo je pokrenuo projekat #NovaGeneracija kojim upravo želi stvoriti generaciju mladih političara koji će brinuti o potrebama mladih, đaka u osnovnim i srednjim školama, te studenata.

Sasvim logičan i moralno obavezan potez je da mi, kao takvi podržimo studente u njihovoj borbi za njihova prava. Ukoliko sada prešutimo i ostanemo nijemi pred studentskim problemima i zanemarimo njihova prava i potrebe, nemamo pravo da se žalimo u budućnosti zbog odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine koja im nije ponudila ništa, niti ih je zaštitila.

 

SDP KO Sarajevo i FOM SDP-a Kantona Sarajevo žele iskoristiti svoj publicitet, kao i nadležnosti kako bi uticali na dinamiku rješavanja četiri goruća problema sarajevskih studenata, a koji su:

 

1.    Neodržavanja praktične nastave na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za studente medicinske grupacije

2.    Neodržavanja nastave na predmetima Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu na kojima nastavnici i saradnici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu imaju angažman

3.    Finansiranja školarina najboljih studenata od strane Vlade KS

4.    Smanjenja troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu

Naša dužnost je da studentima osiguramo normalne uslove za obrazovanje. Studenti ne smiju biti prepušteni sami sebi, kao što je to slučaj sada. Pored redovnih obaveza prema svojim fakultetima, studenti su primorani da tumače zakone, što se nije smjelo desiti ni u kom slučaju. SDP KO Sarajevo i FOM SDP-a Kantona Sarajevo stoje uz sarajevske studente te javno apelujemo na nadležne u čijim rukama se nalaze ključevi rješenja svih problema da postupe racionalno i ispune zahtjeve koji su pred njih postavljeni.

 

 

Forum mladih SDP BiH Kantona Sarajevo

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom