Kultura     | 27.10.2020. 13:20 |

Prvi dan festivala Bookstan donosi niz zanimnjivih promocija

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 27.oktobra (FENA) -Međunarodni festival književnosti Bookstan koji počinje, 28. oktobra na programu ima nekoliko promcija koje će se desiti i prije zvaničnog otvaranja.

Tako je prvi događaj ovogodišnjeg književnog festivala promocija knjige „Što na podu spavaš“ autora Darka Cvijetića čiji je prvi roman „Schndlerov lift“ osvojio važne regionalne književne nagrade i u veoma kratkom periodu oborio sve rekorde čitanosti. Promocija će se održati u kinu Meeting Point s početkom u 12 sati.

Istog dana, na istom mjestu u 13.30 sati, planirana je promocija zbirke poezije „Bela“ koju će predstaviti autor Goran Samardžić u razgovoru s Dragoslavom Dedovićem. Iza Samardžića je nekoliko veoma uspješnih zbirki, a kako ističe Dedović, ove pjesme „imaju onu sevdalijsku dubinu, radosno predavanje bolu, a starenje se dočekuje gotovo dječačkim prkosom koji je humorni blizanac straha“. 

U 15 sati u kinu Meeting Point počet će panel diskusija pod nazivom „Endgame“ u kojoj će učestvovati Julian Borger, Florence Hartman, David S. Rohde i Peter Maas, a događaj će moderirati Chris Keulemans. 

Događaj koji će ujedno i zvanično otvoriti Festival je promocija knjige „Sontag: život i djelo“  Benjamina Mosera, ovogodišnjeg dobitnika Pulitzerove nagrade. S početkom u 17 sati, otvaranje će se održati na Trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta. U razgovoru s Borom Kontićem predstavit će ovaj zahtjevan izdavački poduhvat, s preko sedam stotina stranica i dva bloka fotografija u tvrdom uvezu, u prevodu Senade Kreso, koji donosi neizbrisiv portret jedne od najvećih intelektualki savremenog svijeta, najavili su iz IK Buybook organizatora festivala. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu