Ekonomija     | 27.10.2020. 17:17 |

Branković učestvovao na prvoj online radionici o željeznicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković učestvovao je danas na prvoj online radionici o željeznicama koju je organizirao Sekretarijat Prometne zajednice. Naime, poboljšanje željezničkog prometa jedan je od glavnih prioriteta Prometne zajednice.

Svrha današnje radionice je da se zajednički identificiraju tačne potrebe Bosne i Hercegovine u pogledu tehničkog dijela provedbe Akcionog plana za željeznice. Ideja je napraviti sveobuhvatan pregled u svim zemljama regionalnim partnerima o preprekama u provedbi Akcionog plana za željeznice.

U uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili direktor Sekretarijata Prometne zajednice Matej Zakonjšek te Josepf Doppelbauer, direktor Europske agencije za željeznice.

Radionici su prisustvovali i predstavnici Regionalnog odbora željeznica Bosne i Hercegovine, Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i željezničkih kompanija, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'