Bosna i Hercegovina     | 27.10.2020. 19:11 |

Uprava civilne zaštite ZHŽ-a dijelila zaštitna sredstva najugroženijima

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 27. listopada (FENA) - U sklopu kampanje "#BudimoOdgovorni", koju je provela Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ), udrugama i ustanovama koje skrbe o najugroženijim kategorijama stanovništva dijeljena su zaštitna sredstva.

Zaštitna sredstva dijeljena su u domovima za djecu s poteškoćama u razvoju, staračkim domovima, ustanovama za palijativnu skrb, domovima i udrugama umirovljenika i drugim kategorijama najugroženijeg stanovništva u toj županiji, priopćili su iz Grada Širokog Brijega.

Osim zaštitnih sredstava najugroženijim kategorijama stanovništva dijeljeni su i higijenski paketi dobiveni od Federalne uprave civilne zaštite, a cilj kampanje #BudimoOdgovorni bio je ukazati na pogoršanu epidemiološku situaciju u županiji, kao i podići svijest i odgovornost građana prema sebi, ali i prema drugima poštujući zapovijedi i mjere koje je donio Županijski stožer civilne zaštite.

Tijekom ove kampanje na svim radio postajama u ZHŽ-u od 21. listopada emitira se promotivni džingl kampanje kojim se, kako kažu, ukazuje na poštivanje epidemioloških mjera.

"Ovo nije kraj naše kampanje jer broj oboljelih u ovoj županiji u stalnom je porastu u protekla dva tjedna. Nastavit ćemo s našim aktivnostima, a u tome će nam, siguran sam, kao i do sada pomoći naše radijske postaje, a nadam se da će nastaviti pomagati i Federalna uprava civilne zaštite u dodjeli zaštitnih sredstava, zatim pripadnici službe osnovane pri županijskom Crvenom križu i naravno u prvom redu svi naši građani pridržavajući se zapovijedi, mjera i uputa Stožera", kazao je ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a Drago Martinović.

U sklopu navedene kampanje Uprava civilne zaštite ZHŽ-a tiskala je promotivne letke i plakate koji su dijeljeni i postavljani na javnim mjestima.

"Ovom kampanjom pokušali smo, a nadam se i uspjeli ukazati na pogoršanu epidemiološku situaciju, ali i na pridržavanje zapovijedi i mjera Stožera, ponajprije na obvezno nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje masovnog okupljanja, kao i držanje propisanog razmaka. Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije nastavit će s preventivnim djelovanjem na sprječavanju širenja koronavirusa", istaknula je sudionica kampanje i djelatnica Uprave civilne zaštite ZHŽ-a Anamaria Begić, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'