Regija     | 28.10.2020. 09:46 |

Vinku Martinoviću Šteli deset godina zatvora

FENA Agencije

ZAGREB, 28. listopada (FENA) - Zbog ubojstva Jasmine Đukić 1996. u Mostaru Vinku Martinoviću zvanom Štela Vrhovni sud Republike Hrvatske povisio je kaznu sa sedam na deset godina zatvora, prenosi Hina u srijedu Jutarnji list.

Štela, koji je prije četiri godine, i to nekoliko minuta prije objave nepravomoćne presude, išetao iz zgrade zagrebačkoga Županijskog suda te uspio pobjeći iz Hrvatske, nalazi se u BiH čije ga državljanstvo štiti od izručenja Hrvatskoj.

Nakon četvrtog ponovljenog suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu, Štela je u studenome 2016. nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora.

No, za razliku od tri prijašnje presude koje je Vrhovni sud ukidao te vraćao predmet na ponovljeno suđenje, ovaj put je odluka o Martinovićevoj krivnji, 24 godine nakon ubojstva Jasmine Đukić, postala pravomoćna.

Vrhovni je sud odbacio žalbu Martinovićevih odvjetnika koji su tražili da se nepravomoćna presuda ukine te predmet vrati na peto ponovljeno suđenje te na istoj sjednici usvojio žalbu zagrebačkoga tužiteljstva i povisio kaznu za tri godine.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo