Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 13:09 |

Martinović sudjelovao na online konferenciji parlamentaraca Dunavske regije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović sudjelovao je danas u radu 7. Konferencije predstavnika parlamenata zemalja Dunavske regije kojoj uz Bosnu i Hercegovinu pripadaju: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija, Bugarska, Mađarska, Moldavija, Njemačka (Bavarska, Baden-Württemberg), Rumunjska, Slovačka, Ukrajina i Češka, saopćeno je iz Doma naroda.

Ova konferencija o temi „Pametna rješenja za održivi razvoj“ završena je usvajanjem zajedničke izjave, a organizirana je u okviru hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR). Održana je u online formatu, u organizaciji Sabora Republike Hrvatske. Po završetku, od Republike Hrvatske koja je Strategijom Europske unije za Dunavsku regiju (EUSDR) predsjedavala od 1. studenoga prošle godine, jednogodišnje predsjedanje preuzela je Slovačka.

Usvojenu zajedničku izjavu potpisao je i Martinović.

Nakon što je konferenciju otvorio domaćin, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Hrvatskog sabora Marko Pavić, sudionicima su se uz ostale obratiti ministar vanjskih i europskih poslova u Vladi RH Gordan Grlić Radman, hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, predsjednik Odbora za europske poslove u Saboru RH Domagoj Hajduković, a u radu su sudjelovali i predstavnici parlamenata zemalja članica Dunavske regije.

O temi „Pametnih rješenja za održivi razvoj' je razgovarano s naglaskom na poticanje inovativnih tehnologija za poboljšanje održivog razvoja podunavske regije.

Cilj konferencije bio je otvoriti raspravu o mogućnostima povećanja broja visokotehnoloških tvrtki i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u regiji. Bilo je govora i o poboljšanju prijenosa znanja između sveučilišta, gospodarstva i lokalnih zajednica i stvaranju novih radnih mjesta s visokom dodanom vrijednošću kako bi se spriječilo iseljavanje mladih i potaknuo dugoročni regionalni razvoj.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu