Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 14:00 |

Podjela stipendija Fonda 'Gazi Husrev-beg' IZ Bošnjaka u Njemačkoj (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Fond "Gazi Husrev-beg" Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNJ) danas je u Sarajevu za školsku/akademsku 2020/2021. godinu podijelio stipendije za oko 220 studenta i đaka.

Predstavnik Fonda Midhat Beganović podsjetio je da taj fond postoji već 20 godina te je izrazio zadovoljstvo što su u prilici pomoći studentima i đacima.

- Učenici su dobili po 250, dok su studenti dobili po 500 eura. Do sada smo stipendirali 2.940 osoba koji su dobili ukupno 2.270.000 KM - kazao je Beganović.

Smatra da se društvo može razviti na temelju nauke i obrazovnih procesa, zbog čega je iznos koji podjele veći svake godine.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović ističe da je vrlo važno da cijelo društvo podrži obrazovne procese kada su pitanju mladi ljudi koji stiču znanja.

Navodi da stipendije koje Fond iz IZ Bošnjaka u Njemačkoj tradicionalno dodjeljuje, predstavlja 'vjetar u leđa' učenicima.

- Cijela zajednica izdvaja mnogo za stipendiranje učenika, ali to nikada nije dovoljno i smatram da se svi trebamo uključiti i pomoći da se posvete nauci, posebno u vrijeme pandemije - zaključio je Kavazović.

Pogledajte https://fena.ba/video/5024

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/16tSeyS6lVOb83I3auoTlx32gQre9o4iZ?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu