Bosna i Hercegovina     | 28.10.2020. 15:34 |

Koordinacioni tim Tužiteljstva BiH-Nastaviti aktivnosti na zaštiti uposlenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić održala je sastanak Koordionacionog tima Tužiteljstva BiH za postupanje u vezi s prevencijom i suzbijanjem širenja korona virusa - Covid 19.

Na sastanku koordinacionog tima razgovarano je  o prevenciji i suzbijanju širenja pandemije Covid 19, epidemiološkoj i sigurnosnoj zaštiti uposlenika i osoba koje dolaze u kontakt sa Tužiteljstvom, kao i potrebnim aktivnostima kako bi se održali procesi rada u svim tužiteljskim i administrativnim odjelima.

Glavna tužiteljica dala je instrukcije rukovoditeljima tužiteljskih odjela, da poduzmu aktivnosti kako bi se osigurala adekvatna zaštita i skrb za uposlenike, kao i neometano vođenje radnih procesa u svim odjelima i odsjecima u Tužiteljstvu BiH.

Dogovoreno je da se nastave aktivnosti na procesu dezinficiranja objekata, prostorija i vozila koje koristi Tužiteljstvo BiH, kao i da se osiguraju potrebna sredstva za dezinfekcijsku zaštitu uposlenika i prostorija.

S obzirom na situaciju sa poduzimanjem mjera izolacije i ostalih nužnih mjera, te privremenu udaljenost određenog broja uposlenika, razgovarano je o tome kako na najadekvatniji način, osigurati radni angažman i učinkovitost svih uposlenika. 

Na sastanku je analiziran plan rezultata koje treba ostvariti u ovoj godini, te je glavna tužiteljica pozvala svoje zamjenike i šefove odjela, na poduzimanje svih potrebnih aktivnosti - da se i u ovoj situaciji ostvare što bolji radni rezultati, u skladu sa mogućnostima i restrikcijama koje su prouzročene pandemijom Covid 19, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo