Servisne informacije     | 29.10.2020. 08:20 |

U Bosni jutros oblačno, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - U Bosni je jutros umjeno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlina i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Sarajevo i Ivan-sedlo 7, Tuzla i Gradačac 10, Sanski Most 11, Mostar 12 i Bihać 13 stupnjeva.

Atmosferski tlak  u Sarajevu iznosi 944 milibara i za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove bit će sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana očekuje se  postupno povećanje oblačnosti. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je i niska oblačnost. Krajem dana može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo