Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 09:57 |

Udruženje Odisej pokrenulo projekt za mlade 'Kako voditi udruženja mladih'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) – "Kako voditi udruženja mladih" naziv je projekta Udruženja Odisej, posvećen mladim ljudima iz Općine Novi Grad Sarajevo kako bi u punom potencijalu mogli biti uključeni u rad udruženja, te aktivno doprinositi samom razvoju u nevladinom sektoru.

Učešćem na projektu mladi imaju priliku steći znanja o vođenju udruženja mladih, organizacija, pisanju projekta, implementacije, izvještavanja, vođenja finansija, provođenja relevantnog pravnog okvira, korištenja društvenih mreža i mobiliziranja volontera.

Na radionicama trideset učesnika imalo je priliku učiti od stručnjaka iz područja nevladinog sektora, a teme o kojima se razgovaralo bile su implementacija projekata, izvještavanje, vođenje zdravog finansijskog poslovanja, kao i pravni okvir omladinskog aktivizma.

Koordinatorica projekta Nejira Čardaklija smatra da i najmanja promjena na bolje, mali napredak pojedinca, unapređuje i društvo, jer, kako je kazala, “dok god smo spremni raditi na sebi, ima nade i za lokalnu zajednicu“.

Učesnici projekta za mlade, dodala je, imaju priliku upoznati izuzetno uspješne osobe iz BiH koji dolaze iz nevladinog sektora, jer "danas, mnogi bježe u nestvarni svijet društvenih mreža, jer nisu zadovoljni sa onim stvarnim, a nisu svjesni da je upravo na njima da se pokrenu i da poboljšaju svoju okolinu i ono što im smeta“.

- Potrebno je podići svijest kod omladine da ne čekaju da se stvari same od sebe dese, jer neće, oni su ti koji treba da djeluju, da unapređuju sebe i čine sve što mogu kako bi doprinijeli kvalitetnijem životu – naglasila je ona.

Iz Udruženja Odisej poručuju da će nastaviti raditi na projektima posvećenim mladima, jačanju njihovih kapaciteta i ostvarivanju svih prava i mogućnosti kojima se zajedno doprinosi razvoj mladih, novim projektima, idejama, te stabilnijoj i sigurnijoj budućnosti u BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu