Stranačke aktivnosti     | 29.10.2020. 09:54 |

Saopćenje za javnost Pokreta Zajedno za Srebrenik

FENA Saopćenje

Pokret "Zajedno za bolji Srebrenik"  održao je press konferenciju na kojoj su medije upoznali o još jednoj u nizu humanitarnih akcija koje će sprovesti u narednih par dana. Radi se o namjeri da dio novca od kampanje preusmjere u humanitarne svrhe.

"Zajedno za bolji Srebrenik, uz podršku nezavisnog kandidata za gradonačelnika Nihada Omerovića, će sredstva namijenjena za plakate, bilborde i sličan reklamni materijal usmjeriti socijalno ugroženim kategorijama naše lokalne zajednice. Jedan simboličan dio plakata smo štampali i mišljenja smo da nema potrebe za pretjerivanjem. Kampanja se ionako vodi u nekom drugom pravcu a naš grad je već zatrpan tako da smatramo da je mnogo korisnije ta značajna novčana sredstva usmjeriti ka onima kojima je naša pomoć neophodna"  - rekao je Adis Fazlić, nosilac liste za gradsko vijeće pokreta "Zajedno za bolji Srebrenik"

"Naših plakata ima taman dovoljno, tek da se ispuni forma jer smo mi tokom kampanje više fokusirani na potrebe građana i konkretne aktivnosti na terenu. Stoga smo jednoglasno, uz podršku aktuelnog gradonačelnika Nihada Omerovića, donijeli odluku da značajan dio tih sredstava preusmjerimo u humanitarne svrhe. Želim da se zahvalim svim kandidatima i članovima pokreta koji su uzeli učešće u ovoj akciji" - rekao je Sanjin Djedović, kandidat za gradsko vijeće Srebrenik.

"Pokret mladih Zajedno za bolji Srebrenik u kontinuitetu sprovodi brojne humanitarne akcije i na usluzi smo našim sugrađanima još od početka pandemija korona virusa, gdje smo se stavili na raspolaganje našim starijim sugrađanima kojima je bilo onemogućeno kretanje. Takođe realizovali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi i niz drugih značajnih akcija. Želim istaći da smo tokom sprovođenja svih aktivnosti vodli računa o svim mjerama zaštite od širenja korona virusa" - rekao je Azur Ibrić, predsjednik pokreta mladih Zajedno za bolji Srebrenik.

Sa realizacijom planiranog su već započeli uručenjem kolica malom heroju Hasanu Jukiću iz Bjelava, desetogodišnjem dječaku koji je rođen sa cerebralnom paralizom.

"Želja nam je da Hasi olakšamo put do škole, sa istinskom željom da u skorije vrijeme naš Haso ova kolica pokloni nekom drugom a da on stane na svoje noge." - kaže Mirza Ordagić, kandidat za gradsko vijeće Srebrenik.

Pozivamo i ostale političke subjekte da bar dio sredstava predviđenih za kampanju usmjere ka našim sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe ili  Udruženjima koja se bave humanitarnim radom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo