Stranačke aktivnosti     | 29.10.2020. 12:49 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres prvi put kao politička organizacija izlazi na izbore ove godine. Naša 324 kandidata u 36 lokalnih zajednica uveliko vodi izbornu kampanju kojom postaje jasno da je ovo politička opcija koja predstavlja budućnost Bosne i Hercegovine.

U prethodnih 13 dana kampanje, digitalnim putem, bez velikih količina printanog materijala i pozitivnim i proaktivnim pristupom, pokazali smo da je moguće drugačije. Od naših kandidata niste mogli čuti uobičajenu predizbornu retoriku koja se zasniva na blaćenju drugih, bez vizije i plana za napredak naše države.

Naš pristup se zasniva na nuđenju rješenja i neposrednim razgovorima sa građanima koji će nam pomoći da definišemo najveće probleme u lokalnim zajednicama. Tako će biti do kraja kampanje, a i prilikom obnašanja mandata od strane naših vijećnika i načelnika/gradonačelnika. Vođeni isključivo principima i interesom građana, mi sada pokazujemo kako ćemo se ponašati na vlasti i kakvu državu ćemo graditi. Nijedan segment naše kampanje nije finansiran iz državnog budžeta, nego isključivo članarinama, donacijama i sredstvima kandidata.

Osim načina vođenja kampanje, Platforma za progres je drugačija i prema brojnim drugim kriterijima. Prema istraživanjima novinara i portala, naša kandidatska lista za Gradsko vijeće Banjaluka je jedna od dvije kandidatske liste u tom gradu čiji je nosilac žena: Samra Turčinhodžić. Takođe, jedina kandidatska lista u Cazinu čiji je nosilac žena jeste lista Platforme za progres, a predvodi je naša Anela Perviz. Žene čine 42,95% naših kandidatskih listi. Ovo je jedinstven slučaj u Bosni i Hercegovini, gdje su žene često neaktivne kada su politički procesi u pitanju.

Imamo i najmlađeg nosioca liste u Bosni i Hercegovini, a radi se o Tariku Haliloviću, nosiocu liste za Gradsko vijeće Visoko. Drugi najmlađi kandidat za načelničku poziciju je Nejira Sarajlić, kandidatkinja Platforme za progres za načelnicu Općine Stari Grad Sarajevo. Ovi podaci su dokaz da poštujemo jedan od naših pet principa: MLADI.

Ovo su samo neke od analiza, a do kraja izborne kampanje za Lokalne izbore 2020., javnost će imati priliku da vidi sve naše posebnosti.

Stranke koje su djelovale u prethodnih 30 godina u Bosni i Hercegovini su nametale načine vođenja izbornih kampanja koji su bili na štetu budžeta države, a zasnivale su se na širenju straha, kritikovanju drugih i bez jasnih programa. Najčešće, kada bi osvojile vlast, na isti način bi tu vlast i obnašale: kritikujući druge i prebacujući odgovornost. Rezultate takve vlasti vidimo danas.

Zbog toga, Platforma za progres ne pristaje na ovakve načine vođenja politike. Mi smo dovoljno hrabri da u svakom momentu radimo ono što je ispravno, pa čak i na vlastitu štetu.

Lični interes ili interes stranke nikada ne smije biti iznad interesa građana i države!

Do nas je!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije