Bosna i Hercegovina     | 29.10.2020. 20:00 |

Džaferović i Komšić otvorili počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEČ, 29. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić otvorili su danas počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču.

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su počasnom konzulu BiH za Beč i Donju Austriju Davulu Ljuharu na imenovanju, izražavajući uvjerenje da će svojim angažmanom dodatno unaprijediti odnose Bosne i Hercegovine i Austrije.

Davul Ljuhar, Sarajlija koji nekoliko decenija živi u Austriji, ugledni je poslovni čovjek, čiji je patent iz oblasti zaštite zdravlja prošle godine proglašen najboljim u ovoj zemlji.

Počasni konzul Ljuhar naglasio je da će svoj angažman prioritetno posvetiti projektima iz oblasti ekonomije, kulture i nauke, od kojih će obje države imati koristi.

Svečanosti otvaranja počasnog konzulata prisustvovao je i ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić.

Tokom radne posjete Austriji Džaferović i Komšić susreli su se i s delegacijom privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o unapređenju saradnje bh. dijaspore s matičnom državom u oblasti ekonomije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti