Kultura     | 30.10.2020. 09:34 |

MTM večeras izvodi predstavu 'Presuda: Tiha likvidacija'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. listopada (FENA) - Mostarski teatar mladih (MTM) na Memorijalnoj sceni 2532 publici će predstaviti 118. reprizu predstave "Presuda: Tiha likvidacija", koja će biti izvedena večeras u 20 sati.

Predstava je autorski projekt Seada Đulića, igrana je širom BiH, ali i u Hrvatskoj i Srbiji. Izvedena je na više uglednih festivala te dobila nekoliko nagrada. 

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu, priopćeno je iz MTM-a.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je zapisao kako sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela.

"Fragmenti su to njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to - nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti - i u tome je njena neporeciva snaga i moć", navodi Bičanić. 

Predstava će večeras biti izvedena u skladu epidemioloških mjera. Dvorana je prilagođena za 20 gledatelja, uz distancu i obvezne maske.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo