Svijet     | 30.10.2020. 09:18 |

U Njemačkoj novi dnevni rekord s više od 18.000 slučajeva koronavirusa

FENA Internet

BERLIN, 30. oktobra (FENA) - Njemačka je zabilježila 18.681 novu infekciju koronavirusom u razdoblju od 24 sata, saopćio je u petak Robert Koch Institut za kontrolu bolesti, označavajući najveći dnevni porast u zemlji od početka pandemije.

To dovodi do ukupnog broja slučajeva koronavirusa u Njemačkoj od 499.694. Ukupan broj umrlih je10.349, što je porast od 77 u odnosu na prethodni dan.

U petak je treći dan u kojem Njemačka registrira nove maksimalne brojeve zaraženih. Prethodno je u četvrtka bilo 16.774 zaražene osobe, prenosi dpa.

Nagli porast zaraza dogodio se kad su se njemačka savezna vlada i vlade saveznih država u srijedu dogovorile da izmjene ograničenja kontakata tokom novembra u pokušaju zaustavljanja zaraze koronavirusom prije Božića.

Zatvorit će se kulturni i rekreacijski sadržaji, kao i restorani i barovi, a okupljanja na otvorenom bit će ograničena na članove najviše dva domaćinstva, s najviše 10 ljudi.

Ograničenja stupaju na snagu u ponedjeljak.

Navijačima će također biti zabranjeno prisustvo nogometnim utakmicama najvišeg nivoa u Bundesligi, amaterski sport se neće odvijati, a teretane, bazeni, kozmetički studiji, saloni za masažu i studiji za tetoviranje morat će se zatvoriti.

Kancelarka Angela Merkel u četvrtak je nove mjere označila kao "prikladne, nužne i proporcionalne".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom